Iivari Mononen -konserni teki kohtuullisen tuloksen haastavista olosuhteista huolimatta

Yhtiökokous: Iivari Mononen -konserni teki kohtuullisen tuloksen haastavista olosuhteista huolimatta

Iivari Mononen -konsernille vuosi 2022 oli haastavista olosuhteista huolimatta kohtuullinen. Konsernin liikevaihto oli 84,1 miljoonaa euroa laskien 1,7 % edelliseen vuoteen verrattuna. Konsernin palveluksessa työskentelee 211 henkilöä neljässä maassa.

Yhtiö joutui toimimaan koko vuoden voimakkaan kustannuspaineen alla, joka aiheutui raaka-aineiden, logistiikkakustannusten ja energian hinnan kohoamisesta.

  • Pylväsliiketoiminnassamme menestyimme kuitenkin edellisvuotta paremmin lähes kaikilla päämarkkina-alueillamme, mikä kertoo vahvasta markkina-asemastamme ja asiakkaiden luottamuksesta meihin, kertoo toimitusjohtaja Ari Mononen.

Yhtiö on investoinut tuotannon modernisointiin ja uuden sukupolven tuotteisiin, joilla on varauduttu perinteisen kyllästeaineen, kreosootin, käytön päättymiseen Euroopan Unionin alueella. Uudet kupariöljyllä käsitellyt Pole+ -tuotteet ovat ympäristöystävällinen ja pitkäikäinen vaihtoehto perinteisesti kyllästettyjen tuotteiden rinnalle.

  • Jatkamme investointeja edelleen ja olemme aktiivisesti uudistamassa toimialaamme. Haluamme olla toimialamme kannattavin ja vastuullisin yritys. Puun edut materiaalina ovat kiistämättömät niin kestävyyden, hiilensidonnan kuin kuluttajien odotusten osalta, muistuttaa Ari Mononen.

Iivari Mononen -konsernin hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Dana Mononen sekä Ilkka Mononen. Hallituksen jäseninä jatkavat Ari Mononen (hallituksen puheenjohtaja), Arvi Mononen, Aino Mononen, Juha Mononen, Lasse Mononen ja Tommi Mononen.

Kotimaiseen, perheomisteiseen Iivari Mononen konserniin kuuluvat:

  • pylväsratkaisuja tuottava Scanpole Oy, jolla on tytäryhtiöt Norjassa, Iso-Britanniassa sekä Ruotsissa.
  • kestopuutuotteisiin ja lujuusluokiteltuun puutavaraan erikoistunut PrimaTimber Oy, sekä
  • sähkönjakelu-, valaisin- ja televerkostojen ratkaisuja sekä palveluita tarjoava Exsane Oy

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Ari Mononen, toimitusjohtaja,
puh 0400 803 040

 

Vuosikertomus 2022:
https://www.iivarimononen.fi/yhtio/materiaalit/

 

Iivari Mononen on suomalainen, perheomisteinen konserni. Valmistamme kyllästettyjä puutuotteita sekä rakennamme ja ylläpidämme tele- ja sähköverkkoja. Konserniin kuuluvat Scanpole Oy, PrimaTimber Oy ja Exsane Oy. Emoyhtiö Iivari Mononen Oy on perustettu vuonna 1952 ja sitä luotsaa suvun kolmas sukupolvi. Konsernissamme työskentelee yli 200 ammattilaista neljässä maassa, ja tuotteitamme on viety 70 maahan. Vuonna 2022 konsernimme liikevaihto oli 84,1 M€.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uutiset