Iivari Mononen Oy on sopinut myyvänsä Exsane Oy:n Habeo -konserniin kuuluvalle HSK Sähkölle

 

Iivari Mononen Oy on sopinut myyvänsä Exsane Oy:n koko osakekannan HSK Sähkö Oy:lle. HSK Sähkö on osa Habeo -konsernia. Exsanen liiketoiminta kattaa sähkö-, katuvalo- ja kuituverkkojen rakentamisen, suunnittelun ja kunnossapidon. Sen palveluksessa on 42 henkilöä ja vuoden 2022 liikevaihto oli 7.0 M€. Yhtiön toimipisteet ovat Porvoossa, Tampereella, Heinolassa, Mikkelissä, Lapinlahdella ja Joensuussa.

Habeo Group -konserni muodostuu alueellisesti toimivista yrityksistä, jotka yhdessä palvelevat maanlaajuisesti. Konserni tarjoaa laaja-alaisesti kaikki kiinteistötekniikan palvelut ja ratkaisut. HSK Sähkö on vuonna 2004 perustettu täyden palvelun sähköurakoitsija. Yrityksen toimialaa ovat katuvalohuolto, talotekniikka-asennukset, verkonrakennus, automaatiojärjestelmät, sähkösuunnittelu niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. HSK Sähkön toimialueena on koko Suomi ja se työllistää noin 50 työntekijää Kalajoella ja Oulussa. HSK Sähköllä on raahelainen osakkuusyhtiö Joupet Oy, joka vastaa verkonrakennuskohteiden maanrakennuksesta.

”Iivari Mononen konsernin strategiana on olla markkinajohtaja puupylväsmarkkinoilla ja Pohjoismaiden suurin puisten aitapaalujen valmistaja sekä merkittävä kestopuun valmistaja Pohjois-Euroopassa. Nyt tehdyllä yritysjärjestelyllä keskitymme uuden strategiamme mukaiseen ydinliiketoimintaan. Olemme löytäneet Exsanelle hyvän kodin, joka mahdollistaa kasvun ja yrityksen kehittämisen”, toteaa Iivari Mononen -konsernin toimitusjohtaja Ari Mononen.

”Exsane sopii loistavasti HSK Sähkön strategiaan ja tukee kykyämme vastata asiakkaiden tarpeisiin parhaalla asiantuntemuksella. Yhdessä Exsanen kanssa pystymme palvelemaan aiempaa vahvemmin niin sähköverkkoyhtiöitä kuin vihreän siirtymän tuuli- ja aurinkohankkeita – sähköauton latausinfraa ja kuntien ja kaupunkien tarpeita unohtamatta. Jatkamme innoissamme Exsanen kehittämistä.”, kommentoi HSK Sähkön toimitusjohtaja Hannu Kauppi.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: