Haemme HR-johtajaa Iivari Mononen -konserniin

Iivari Mononen on suomalainen, perheomisteinen konserni. Konserniin kuuluvat Scanpole Oy, PrimaTimber Oy ja Exsane Oy. Emoyhtiö Iivari Mononen Oy on perustettu vuonna 1952 ja sitä luotsaa suvun kolmas sukupolvi. Konsernissamme työskentelee yli 200 ammattilaista neljässä maassa, ja tuotteitamme on viety 70 maahan. Vuonna 2022 konsernimme liikevaihto oli 84,1 M€.

Perheyhtiön luonne ja arvot ovat säilyneet kasvavassa yrityksessämme läpi vuosikymmenien. Mutkattomuus, reiluus ja ennakkoluuloton ratkaisukeskeisyys viitoittavat jokapäiväistä tekemistämme.

 

HAEMME HR-JOHTAJAA TUKEMAAN KONSERNIMME KASVUA ALAMME GLOBAALIKSI EDELLÄKÄVIJÄKSI

 

Mitä toivomme?
Olet kansainvälisissä organisaatioissa työkokemusta hankkinut visionäärinen ja rohkea HR-alan ammattilainen. Lähestyt asioita strategian kautta ja olet ennen kaikkea liiketoimintalähtöinen. Innostut uudesta, kehittämisestä ja kehittymisestä. Sinulla on kokemusta ja näyttöjä yrityskulttuurin systemaattisesta johtamisesta. Sinulla on vahva hands-on asenne työhön, etkä pelkää tarttua käytännön haasteisiin. Olet kiinnostunut henkilöstöanalytiikasta ja ymmärrät, miten henkilöstötiedolla voidaan johtaa organisaatiota tavoitteellisesti. Nautit esihenkilötyöstä ja muiden onnistumisen mahdollistamisesta. Palat halusta valmentaa, ohjata, mentoroida, tukea ja auttaa muita kehittymään monin eri tavoin. Pidät esiintymisestä ja kouluttamisesta. Viestinnälliset kanavat ja metodit ovat sinulle päivittäisiä työkaluja ja olet valmis vastaamaan omalta osaltasi konsernin sisäisestä viestinnästä. Sinulla on kokemusta myös erilaisista HR-järjestelmistä ja -ohjelmistoista.

Mitä tarjoamme?
Historiamme ensimmäisenä HR-johtajana pääset aidosti luomaan ja muokkaamaan työnkuvasi oman ammatillisen mielenkiintosi mukaan. HR-prosessimme ja -käytänteemme ovat hyvällä tasolla, sillä niihin meillä on asiantuntevat osaajat. Johdat kansainvälisiä HR-asiantuntijoitamme tiiminä ja varmistat käytänteiden yhdenmukaisuuden eri maissa. Tuet tiimiäsi työntekijöiden ja toimihenkilöiden työsuhteen elinkaaren aikaisten asioiden onnistuneessa hoidossa. Tulkitset työehtosopimuksiamme ja neuvot tarvittaessa haastavissa tilanteissa. Ymmärrät HR-työn lakisääteiset vaatimukset ja kansainväliset nyanssit, mutta päivittäisessä työssäsi et pelkästään tutki lakipykäliä. Sen sijaan vierailet paljon eri toimipisteissämme Suomessa ja ulkomailla (Norja, Iso-Britannia, Ruotsi) matkapäiviä kertyy vuodessa noin 60-100 päivää.

Huolehdit työntekijäkokemuksen aktiivisesta kehittämisestä ja näiden toimenpiteiden vaikuttavuudesta. Vahvistat työnantajamielikuvaa ja osallistut toimihenkilöiden rekrytointeihin. Vastaat sisäisestä henkilöstöviestinnästä, yhdessä markkinointipäällikkömme kanssa. Työskentelet läheisesti myös vastuullisuus (ESG) -teemojen ja -osaajien kanssa. Olemme ottaneet juuri käyttöön Mepco HR-järjestelmän, jonka aktiivista käyttöä pääset edistämään heti ensitöiksesi. Olet osa konsernin johtoryhmää ja raportoit toimitusjohtajalle. Pääkonttorimme sijaitsee Joensuun Tiedepuistossa, jossa toivomme sinunkin viihtyvän. Voit työskennellä aina halutessasi etänä, mutta arvostamme kasvollista kohtaamista.

Tutustu ammattilaisiimme ja tuleviin työkavereihisi Uratarinoissa. Mukavien työkavereiden lisäksi tarjoamme laajan työterveyshuollon (Pihlajalinna), vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutuksen (AIG), liikunta- ja kulttuuriedun (Smartum) sekä vaihtelevia liikuntavuoroja ja lajikokeiluja. Palkkasi muodostuu kokemuksesi ja osaamisesi perusteella.

Mikä auttaa onnistumaan?

 • Kokemusta yli 10 vuoden ajalta HR-työstä kansainvälisessä organisaatiossa
 • Kykyä johtaa organisaatiokulttuuria ja jatkuvaa muutosta
 • Kykyä sopeutua perheyhtiön käytännönläheiseen kulttuuriin ja toimintatapoihin
 • Kokemusta työehtosopimusten tulkinnasta ja soveltamisesta
 • Osaamista henkilöstöviestinnästä
 • Käyttökokemusta HR-ohjelmistoista, Mepco HR-järjestelmäkokemus katsotaan eduksi
 • Muutosmyönteistä ja kehittävää työotetta
 • Rohkeutta ja sanavalmiutta
 • Vahvoja työyhteisö-, viestintä- ja neuvottelutaitoja
 • Erittäin hyvää englannin kielen taitoa, ruotsin ja/tai norjan kielen osaaminen katsotaan eduksi
 • Matkustusvalmiutta (60-100 pv/vuodessa)
 • Soveltuvaa korkeakoulutusta (esim. FM, KTM, DI), jossa pääaineena esim. sosiaalipsykologia, psykologia, aikuiskasvatustiede, innovaatiojohtaminen jne.
 • Henkilöstöjohtamisen tai työ- ja organisaatiopsykologian opinnoista on apua työssä

Kiinnostuitko?
Lisätietoja tehtävästä saat Iivari Mononen Oy:n toimitusjohtajalta Ari Monoselta, p. 0400 803 040. Rekrytointi toteutetaan yhteistyössä Talentree Oy:n kanssa, joten laitathan vapaamuotoisen hakemuksesi 30.4.2023 mennessä osoitteeseen outi.piisila@talentree.fi. Haastattelemme sopivia ehdokkaita jo hakuprosessin aikana, joten älä viivyttele turhaan hakemuksesi kanssa.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uutiset