Kirjanpitäjä Hanna Multanen

Kirjanpitäjä Hanna Multanen kirjoitti ylioppilaaksi Joensuun Niinivaaran lukiosta ja pääsi saman tien opiskelemaan kauppatieteitä silloiseen Joensuun Yliopistoon.

”Kansantaloustiede oli pääaineena ja laskentatoimi sivuaine. Kävin vain minimaalisen määrän kursseja, että pääsin valmistumaan mahdollisimman nopeasti”, kertoo 16 vuotta Iivari Monosella työskennellyt Multanen. Hänen työuransa alkoi kesätöistä:

”Alun perin tulin kesätöihin haastattelun kautta. Ensimmäisen kesän jälkeen minut pyydettiin seuraavana vuonna uudestaan töihin, jonka jälkeen jäinkin vakituiseksi.” Multanen työskenteli alkuun kymmenen vuotta myyntiassistenttina, jonka jälkeen hän on toiminut kirjanpitäjänä.

Työssään hän huolehtii Iivari Mononen -konsernin ja sen tytäryhtiöiden kirjanpidoista Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. ”Kuittaan tulleet suoritukset, maksan laskut ja käsittelen tapahtumat, joita tiliotteella näkyy päivittäin. Lisäksi teen monenlaista muuta kirjanpitoon liittyvää, kuten poistot ja varastonarvon kirjaukset ja niin edelleen”, hän kuvailee. Viestintä tapahtuu englanniksi tai suomeksi.

”Työ on kaikin puolin mielekästä ja työkaverit mukavia.”

Työtä tehdään sekä yksin että yhdessä

Iivari Mononen -konsernissa on taloushallinnossa kymmenkunta henkilöä, keskeisimpiä työtovereita ovat talousjohtaja sekä Suomen ja Englannin talouden assistentit.

”Englannissa on pari talousassistenttia, joiden kanssa tehdään yhdessä kirjanpidollisia asioita – he tekevät osan päivittäisestä kirjanpidosta ja minä teen kuukausittaiset kirjaukset.”

16 vuotta saman työnantajan palveluksessa kertoo osaltaan pitkäjänteisyydestä niin työntekijän kuin työnantajan osalta. Multanen kertookin viihtyvänsä työssään hyvin: ”Työ on kaikin puolin mielekästä ja työkaverit mukavia.”

”Painonnosto on kauhean mukavaa puuhaa.”

Töiden jälkeen salille

Tietokoneen ääressä vietetylle arjelle Multanen hakee vastapainoa kuntosalilta; Hän on harrastanut painonnostoa lähes 20 vuotta.

”Painonnosto on kauhean mukavaa puuhaa. Siinä pysyvät jollain tavalla kunnossa kroppa ja pää. Siinä saa hyvin nollattua aivot”, Multanen kertoo.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat