Markkinointipäälliköksi on valittu Juha Pelli

Markkinointipäällikkö Juha Pelli

Parinkymmenen vuoden aikana Pelli on ehtinyt työskentelemään useammassa mainostoimistossa, vientiyrityksissä (Tulikivi, Blancco), osuuskaupalle (PKO) kuin myös julkishallinnolle (Business Joensuu), josta hän siirtyi uuteen tehtävään.

Iivari Monoselle

”Kun tämä Iivari Monosen paikka tuli hakuun, se vaikutti niin mielenkiintoiselta, että hain paikkaa”, kertoo leppoisan oloinen Pelli. Konserni on hänellä entuudestaan tuttu lehdistön ja sosiaalisen median kautta, mutta ketään hän ei kuitenkaan tuntenut firmasta entuudestaan.

”Motivoi päästä tekemään kansainvälistä markkinointia Iivari Mononen -konsernille. Tämä on vielä sen kokoinen yritys, että kaikki tuntevat toisensa ja se on positiivinen asia. Oletan, että eiköhän tässä kaikkien kanssa töitä tehdä”, Pelli toteaa.

Elinikäinen oppiminen

2000-luvun alkupuolella käydyn medianomikoulutuksen jälkeen Pelli on pyrkinyt pitämään ammattitaitoaan yllä kouluttautumalla lisää:

”Jo ensimmäisessä työpaikassa vinkattiin, mitä kursseja kannattaisi Markkinointi-instituutissa suorittaa, ja niistä on kyllä ollut hyötyä myöhemmällä työuralla”, Pelli myöntää.

”Tällä alalla ei ole ikinä valmis – ala kehittyy nopeasti ja sitä pitää jatkuvasti olla ajan hermolla.”

Teknologinen kehitys vaikuttaa merkittävästi, kuinka markkinointiviestintää tänä päivänä hoidetaan: ”Sen mitä 2000-luvun alussa pystyi vielä hoitamaan yksin, ei enää pystykään. Täytyy miettiä, mitä kannattaa tehdä itse ja mitä ostaa ulkoa. Jos haluaa tehdä asiat hyvin, täytyy uskaltaa luottaa ammattilaisiin.”

”Tämäkin on sen kokoinen firma, että ei ole varaa tehdä asioita huonosti. Mieluummin tekee paremmin, ja käyttää tarvittaessa ulkopuolisia toimijoita apuna”, Pelli summaa.

”En millään tavalla häpeä maalaisuuttani. Pienellä paikkakunnalla on mukavaa asua; Lasten on hyvä siellä kasvaa.”

Polvijärvi

Juha Pelli on kotoisin Polvijärveltä ja asuu siellä edelleen: ”En millään tavalla häpeä maalaisuuttani. Pienellä paikkakunnalla on mukavaa asua; Lasten on hyvä siellä kasvaa”, kertoo kolmen peruskouluikäisen lapsen isä. Lentopallo harrastuksena on lähellä sydäntä ja hän on toiminut usean vuoden ajan myös juniorivalmentajana.

Markkinointipäällikkö Juha Pelli on aloittanut tehtävässään 23.5.2022.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat