HR-asiantuntija Mikko Kemppainen

HR-asiantuntija Mikko Kemppainen

Iivari Mononen -konsernin HR-asiantuntija Mikko Kemppainen on kotoisin pesäpallokunta Sotkamosta.

”Vuonna 2007 pelasin ensimmäiset pelit pääsarjatasolla. Neljä kautta pelasin Sotkamon Jymyssä, joista kaksi viimeistä vakiokokoonpanossa.”

“Pesäpallon kautta olen ajautunut Joensuuhun noin 10 vuotta sitten”, hän muistelee.

”Itselle on aina ollut selvää, että töitä pitää tehdä urheilu-uran rinnalla”

Kemppainen pelasi pitkään Joensuun Mailan riveissä, kunnes syksyllä 2021 oli aika laittaa piikkarit naulaan ja keskittyä muihin asioihin.

”Itselle on aina ollut selvää, että töitä pitää tehdä urheilu-uran rinnalla. Ura ei kuitenkaan loputtomiin kestä, joten samalla on hyvä pohjustaa uran jälkeistä elämää.”

Kemppainen on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi.

”Aloitin opinnot Kajaanissa, mutta rouvan kanssa muutettiin Jyväskylään hänen opintojensa perässä, missä kävin opinnot loppuun.”

Korkeakouluopintojen jälkeen hän oli hetken töissä paikallisella osuuskaupalla, kunnes Iivari Monosella avautui mahdollisuus päästä koulutusta vastaavaan työhön: ”Satuin olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa, ja työt taloushallinnon parissa alkoivat vuonna 2015.”

”Siihen pyritään, että maanantaina on kaikkien kiva tulla töihin.”

Kemppaisella on päävastuu konsernin henkilöstöasioiden kehittämisestä sekä ostoreskontra järjestelmän pääkäyttäjän tehtävistä.

HR-asiantuntijan työtehtäviin kuuluvat lähes kaikki työsuhteisiin liittyvät tehtävät rekrytoinnista osaamisen kehittämiseen ja työsuhteen päättymiseen. Myös muun muassa työhyvinvointi sekä työnantajan vastuut ja velvollisuudet sekä kesätyöntekijöiden rekrytoiminen kuuluu Mikko Kemppaisen vastuutehtäviin.

”Siihen pyritään, että maanantaina on kaikkien kiva tulla töihin.”

Iivari Mononen -konsernissa henkilöstön vaihtuvuus on pieni. ”Pitkät työurat kertovat sitoutuneisuudesta työnantajaan, ja että konserni arvostaa työntekijöitään.”

”Mennään päivä kerrallaan ja pyritään tekemään työt mahdollisimman hyvin ja kehittymään siinä samalla”

Kemppaisen työnimike on konsernissa uusi ja sisältää paljon uuden kehittämistä ja oppimista.

“Se on oikeastaan sama, onko kyseessä pesäpallojoukkue, vai työyhteisö – lopputulos kiinnostaa kaikkia. Miten joukkue tai tiimi pelaavat mahdollisimman hyvin yhteen, ja millä keinoin yhteinen päämäärä saavutetaan.”

”Mennään päivä kerrallaan ja pyritään tekemään työt mahdollisimman hyvin ja kehittymään siinä samalla”, Kemppainen kuvailee tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat