Taloushallinnon asiantuntija Arina Pajunen

Arina Pajunen


Arina Pajunen aloitti Iivari Mononen -konsernissa taloushallinnon asiantuntijatehtävissä heinäkuussa 2022.

Tradenomiksi vuonna 2015 valmistuneella Pajusella on paljon kokemusta monipuolisista taloushallinnon tehtävistä. Hän siirtyi Iivari Monoselle Joensuun Laivaus Oy:n palveluksesta.

Pajunen oli kesätöissä Joensuun Laivaus Oy:llä vuonna 2014 ja tradenomiksi valmistumisen jälkeen hän aloitti työntekijänä. ”Olin siellä seitsemän vuotta. Tein huolintaa, tilastointia, raportointia ja taloushallinnossa palkanlaskentaa, osto- ja myyntireskontraa, viranomaisilmoituksia”, Pajunen listaa. Työ oli kansainvälistä palvelumyyntiä.

”Onneksi täällä oli tarvetta lisäkäsille.”

Siirtyminen Iivari Monosen palvelukseen

Kun sota Ukrainassa alkoi helmikuussa 2022, työt Laivauksella vähenivät merkittävästi, koska käytännössä Saimaan kanavan käyttö lakkasi. Joensuun Laivauksella ja Iivari Monosella on yhteistä historiaa ja osittain samoja omistajia, joten yhteistyö oli luontevaa.

”Huhtikuun lopussa siirryin tänne ’lainaan’, eli olin edelleen Laivauksen palkkalistoilla, mutta tein Iivari Monoselle töitä. Onnekseni täällä oli tarvetta lisäkäsille.”

”Tällä hetkellä hoidan Iivari Mononen Oy:n, PrimaTimber Oy:n ja Scanpole Oy:n sekä Ruotsin ja Norjan tytäryhtiöiden pankkiasioita. Toimenkuvani tulee myöhemmin laajenemaan”, Pajunen kuvailee.

”On tosi paljon uusia asioita, esimerkiksi miten ulkomailla hoidetaan kirjanpitoa ja mitkä ovat kirjanpitolait, -normit ja -käytännöt. Uutta opettelen ja työssäni on sopivasti haasteita.”

”Minulle tärkeintä on, että työssä viihtyy ja töihin on mukava tulla.”

Työssä viihtyminen

”Minulle tärkeintä on, että työssä viihtyy ja töihin on mukava tulla. Nyt se on näin ja uskon, että se on niin jatkossakin,” Pajunen kertoo. ”Etätyömahdollisuus on minulle uusi asia. Se tuo työhön paljon joustavuutta, kun työnteko ei ole paikkaan sidottu.”

Työyhteisö

Pajunen työskentelee Iivari Mononen -konsernin toimistolla Joensuun Tiedepuistossa. ”Yhteishenki tuntuu talossa hyvältä. Täällä on paljon eri-ikäisiä ja erilaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Vaikka kaikilla on erilaiset kiinnostuksen kohteet, tulee jokainen hyvin toimeen keskenään.”

“Siitä minä tykkään.”

Katso myös: https://www.joensuunlaivaus.fi.

 


 

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat