Yhtiökokous: Iivari Mononen Group vahvisti jalansijaansa Norjassa

Yhtiökokous: Iivari Mononen Group vahvisti jalansijaansa Norjassa

Iivari Mononen -konsernin vuosikertomus ja tilinpäätös 2019 kertovat jälleen yhtiön tasaisesta kasvusta. Konsernin liikevaihto oli 74,6 miljoonaa euroa kasvaen hieman yli 24 % edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityskauppojen myötä konsernin palveluksessa työskentelee 210 henkilöä neljässä maassa.

Yhtiön kannattavuus parani sahateollisuuden suhdannekurimuksesta sekä leudon ja kostean talven haasteista huolimatta.

  • Pylväsliiketoimintamme vahvisti tuotantoaan aitapaaluvalmistukseen erikoistuneen Solør AgroTre AS:n yrityskaupan myötä Norjassa. Kauppa oli askel kohti aitapaaluliiketoiminnan kehittämistä. Aitatuotteiden myynti kasvoi erityisesti Iso-Britanniassa, kertoo toimitusjohtaja Ari Mononen.

Yhtiö on investoinut tuotekehitykseen. Vuoden vaihteessa Scanpole toi markkinoille uuden sukupolven kyllästeen, kupariöljyn. Innovaatio yhdistää perinteisten kyllästysaineiden vahvuudet ja uusiutuvan öljyn ominaisuudet.

  • Jatkamme investointeja edelleen ja olemme aktiivisesti uudistamassa toimialaamme. Puun edut materiaalina ovat kiistämättömät niin kestävyyden, hiilensidonnan kuin kuluttajien odotusten osalta, muistuttaa Mononen.

Korona-pandemian vaikutukset yhtiön toimintaan ovat toistaiseksi olleet ennakoitua pienemmät.

  • Työmäärä ja tilaukset ovat säilyneet kaikilla kolmella liiketoiminta-alueella paria poikkeusta lukuun ottamatta toistaiseksi hyvällä tasolla. Syksyn aikana näemme, millaisia vaikutuksia pandemian mahdollisella toisella aallolla on, Ari Mononen kertoo.

 

Lisätietoja:

Ari Mononen, toimitusjohtaja
Iivari Mononen Oy

Iivari Mononen Group -vuosikertomus 2019 ladattavissa täältä: https://www.iivarimononen.fi/yhtio/materiaalit/

 

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uutiset